7 vinkkiä kiinnostavan webinaarin suunnitteluun: Näiden avulla luot vaikuttavan webinaarin

Yrittäjä, harkitsetko webinaarin pitämistä, mutta et ole varma, millainen on hyvä webinaari etkä oikein tiedä, mistä kiinnostavan webinaarin suunnittelu kannattaa aloittaa? Tässä artikkelissa jaan 7 vinkkiä kiinnostavan webinaarin suunnitteluun: Näiden avulla luot vaikuttavan webinaarin, joka todella toimii ja saa yleisösi inspiroitumaan.


Ensinnäkin webinaarit ovat loistava tapa välittää tietoa, kouluttaa yleisöä ja rakentaa suhteita potentiaalisiin asiakkaisiin tai yhteistyökumppaneihin. On kuitenkin tärkeää, että webinaarin suunnittelu on tehty huolella ja että webinaarin sisältö on sekä informatiivinen että mukaansatempaava.

7 vinkkiä kiinnostavan webinaarin suunnitteluun: Näiden avulla luot vaikuttavan webinaarin

Lataa maksuton opas_aloita webinaarien pitäminen

1. Määritä Tavoitteesi ja kohdeyleisösi tarpeet

Selkeiden tavoitteiden asettaminen auttaa sinua suunnittelemaan tehokkaan webinaarin. Pohdi, mitä haluat yleisön oppivan tai saavuttavan webinaarin jälkeen. Toisin sanoen mitkä ovat webinaarin tavoitteet? Haluatko esitellä uuden tuotteen, kouluttaa taitoja tai herättää keskustelua tietystä aiheesta?

Kun tavoitteet ovat selvillä, voit rakentaa sisällön niiden ympärille. Sama kysymys pätee myös sinuun ja liiketoimintaasi: Mitkä ovat liiketoimintaasi liittyvät tavoitteesi webinaarillesi?

Ennen kuin alat suunnitella webinaarin sisältöä, on tärkeää, että ymmärrät myös kohdeyleisösi tarpeet, odotukset ja tietämyksen tason. Tämä auttaa sinua valitsemaan sopivan aiheen ja lähestymistavan webinaarillesi. Mitä paremmin tunnet yleisösi, sitä paremmin voit räätälöidä sisällön heille sopivaksi.

7 vinkkiä kiinnostavan webinaarin suunnitteluun_2.jpg

2. Suunnittele selkeä rakenne

Hyvin jäsennelty rakenne auttaa pitämään webinaarin sujuvana ja helpottaa yleisön seuraamista. Jaa sisältö selkeisiin osioihin ja käytä visuaalisia apuvälineitä, kuten diaesityksiä tai miellekarttoja havainnollistaaksesi tietoa.

Webinaari kannattaa aloittaa kertomalla, mitä aiotaan käsitellä, käy sitten läpi pääkohdat ja lopeta yhteenvetoon tai kysymysosioon. Selkeä rakenne auttaa pitämään yleisön kiinnostuksen yllä, helpottaa sisällön seuraamista ja auttaa sinua saavuttamaan webinaarin tavoitteet.

Suunnittele rakenne siten, että se etenee loogisesti ja helposti seurattavasti. Voit esimerkiksi käyttää kronologista järjestystä tai ryhmitellä aihealueita teemoittain. Muista myös antaa tarpeeksi aikaa jokaiselle osiolle ja pitää huolta siitä, että siirtymät ovat sujuvia ja luonnollisia.

3. Hyödynnä monipuolisia sisältömuotoja

Webinaarissa ei kannata rajoittua pelkkiin puheisiin ja esityksiin. Voit tehdä webinaaristasi mielenkiintoisemman hyödyntämällä erilaisia sisältömuotoja, kuten videoita, kuvia, kyselyitä tai live-demonstraatioita.

Voit esimerkiksi sisällyttää kuvia havainnollistamaan tärkeitä käsitteitä tai asiakasonnistumisia. Monipuolinen sisältö pitää yleisön huomion herpaantumattomana ja saa yleisösi toteamaan ”Olipa kiinnostava webinaari!”.

4. Osallista yleisöä

Hyvä webinaarialusta mahdollistaa myös kysymysten esittämisen joko webinaarin aikana tai sen jälkeen sähköpostitse. Kannustamalla yleisöäsi osallistumaan ja vuorovaikuttamaan kanssasi ylläpidät webinaarin interaktiivisuutta ja sitoutumista.

Voit esimerkiksi sisällyttää webinaariisi kysymys- ja vastausosioita tai chat-keskusteluja. (Chatin suhteen kannustan kuitenkin varovaisuuteen yksityisyyden suojan vuoksi.

Olen esimerkiksi itse pitänyt webinaareja työnhakijoille ja koska kaikki eivät ole julkisesti työnhaussa, olen rajannut viestien näkymän vain itselleni. Toisin sanoen jokainen webinaariini osallistuva voi kysyä minulta huoletta mieltään askarruttavia asioita ja tarvittaessa palaan heille webinaarin jälkeen, jos aihe on arkaluontoinen tai koen, että asiasta on parempi keskustella kahden kesken.).

 *WebinarKit Live. Molemmat ovat selkeitä ja helppokäyttöisiä sekä webinaarin osallistujalle että webinaarin pitäjälle. Tutustu webinaarialustaa tästä.

Hyvä webinaarialusta, jota suosittelen nimenomaan yleisön osallistamisen ja yksityisyyden suojan turvan kannalta on Webinarkit Pro. Kyseisellä alustalla webinaarin pitäminen onnistuu tallenteen pohjalta, mutta alustasta löytyy myös livewebinaareihin tarkoitettu. Kyseisellä alustalla webinaarin pitäminen onnistuu tallenteen pohjalta, mutta alustasta löytyy myös livewebinaareihin tarkoitettu WebinarKit Live. Molemmat ovat selkeitä ja helppokäyttöisiä sekä webinaarin osallistujalle että webinaarin pitäjälle.

7 vinkkiä kiinnostavan webinaarin suunnitteluun

5. Pidä kesto hallinnassa

Pyri pitämään webinaarisi kesto kohtuullisena, yleensä noin 45–60 minuuttia. Liian pitkä webinaari saattaa nimittäin aiheuttaa yleisön väsymistä ja latistaa heidän kiinnostustaan. Jos asiaa on paljon, voit myös jakaa webinaarin kahtia lyhyellä 5-10 minuutin tauolla. Viesti myös webinaarin osallistujille ennakkoon, kuinka pitkä webinaari on kyseessä, jotta he tietävät varata riittävästi aikaa.

6. Tarjoa jatkomahdollisuuksia

Webinaarin lopuksi tarjoa yleisöllesi mahdollisuus jatkaa oppimista tai vuorovaikutusta kanssasi. Voit esimerkiksi jakaa lisämateriaaleja, linkkejä tai kutsua osallistujia seuraamaan sinua sosiaalisessa mediassa. Näin voit jatkaa suhteen rakentamista webinaarin jälkeenkin.

7. Harjoittele ja päivitä

 kannattaa asetukset määrittää siten, että osallistujat voivat lähettää sinulle kysymyksensä suoraan sähköpostiin (tämäkin nimittäin onnistuu helposti tällä ohjelmistolla).

Ennen varsinaista webinaaria harjoittele sisällön esittämistä ja varmista, että kaikki tekniset yksityiskohdat toimivat moitteettomasti. Jos päädyt nauhoittamaan webinaarisi ennakkoon ja käytät alustana Webinarkit Pro:ta,Kerää myös palautetta ja analysoi webinaarin suoritus jälkeenpäin. Palaute auttaa sinua tunnistamaan vahvuutesi ja kehityskohteesi sekä parantamaan tulevia webinaarejasi.

Nyt tiedät 7 vinkkiä kiinnostavan webinaarin suunnitteluun: Näiden avulla luot vaikuttavan webinaarin, joka jää positiivisella tavalla osallistujien mieleen. Jos kaipaat apua webinaarialustan valintaan ja käyttöönottoon, webinaarimateriaalisi suunnitteluun tai myynnin taitojen kehittämiseen, varaa maksuton 30 min yrittäjäsparri, niin autan sinut alkuun!

Mitä mieltä olet tästä postauksesta?

Menesty-piilotyonhaussa-hybridi