Millainen on hyvä CV-pohja?

**Postaus sisältää affiliate-linkkejä, jotka on merkitty *-merkillä.

Onpa hyvä CV!” tällaisen huudahduksen toivot varmasti rekrytoijan päästävän nähdessään juuri sinun CV:si. Ennen kuin tähän pisteeseen kuitenkaan päästään saatat miettiä “millainen on hyvä CV-pohja?”

Tämän artikkelin lopusta löydät linkin CV-pohjien kultakaivokseen, mutta sitä ennen suosittelen lukemaan alta, että millainen on hyvä CV-pohja, jotta osaat etsiä itsellesi sopivimman.

Millainen on hyvä CV-pohja?

1. Selkeästi jäsennelty

Rekrytoijat käyvät päivittäin läpi kymmeniä ansioluetteloita. Siksi onkin tärkeää, että olet ottanut CV-pohjaa valitessasi huomioon, että olennaisten asioiden (yhteystiedot, työhistoria, opinnot sekä muut tehtävän kannalta relevantit taidot) ovat helposti hahmotettavissa CV:ltäsi.

Pyri siis valitsemaan CV-pohja, jossa on riittävästi tilaa kaikille edellä mainituille asioille ja ne ovat selkeästi jäsennelty. Esimerkiksi työhistoria kannattaa sijoittaa ennen koulutusta, mikäli sinulla on jo relevanttia työkokemusta hakemaasi tehtävään nähden. Jos sen sijaan haet kesätyötä etkä ole vielä aiemmin ollut oman alasi työtehtävissä, on parempi sijoittaa opinnoista kertova kappale ennen työkokemusta.

2. Optimoitu erottamaan sinut muista hakijoista

Koska et voi tietää, millaisia muut hakijat ovat tai kenellä on paras CV pohja, voit vaikuttaa vain siihen, millaisen CV-pohjan itse valitset. Suosittelen kiinnittämään huomiota siihen, että CV-pohjasta löytyy ylhäältä paikka kuvallesi sekä yhteystiedoillesi ja paikka lyhyelle tiivistelmälle sinusta. Tiivistelmä sinusta on CV-pohjasi yksi tärkeimmistä kohdista ja se on erinomainen keino erottua muista hakijoista, kun kirjoitat sen myyvästi ja nostat esiin rekrytointipäätöstä olennaisesti tukevia asioita.  

Näiden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että CV-pohjassa on riittävästi tilaa avata työkokemustasi ja opintojasi. Kannattaa myös hyödyntää erilaisia grafiikoita esimerkiksi visualisoimaan IT- ja kielitaitoasi. Tehtävästä ja alasta riippuen voit myös valita CV-pohjan, jossa on käytetty visuaalisia elementtejä (yksinkertaisia piirroskuvia) havainnollistamaan muita taitojasi.

3. Optimoitu rekrytoijan työn helpottamiseksi

Kannattaa muistaa, että tutkimustenkin mukaan rekrytoijat silmäilevät työnhakijoiden ansioluettelot alkuun hyvinkin nopeasti (keskim. 6 sekunnissa) läpi. 

Työnhakijana tämä tarkoittaa sinulle sitä, että valitessasi CV-pohjaa kiinnität huomiota CV:n eri kappaleiden asetteluun ja tilan käyttöön. Lähtökohtaisesti suosittelen aina valitsemaan 1-sivuisen CV-pohjan jos uskot, että saat kaiken olennaisen mahtumaan riittävän informatiivisesti.  Vaihtoehtoisesti voit valita 2-sivuisen CV-pohjan, jossa pääpaino on ensimmäisellä sivulla ja tehtävän kannalta relevantit, muttei niin kriittiset asiat kerrotaan toisella sivulla. 

4. Optimoitu kohdemarkkinaan

Jos siis haet töitä Suomesta, kannattaa käyttää suomalaisen rekrytoijan tekemiä pohjia, sillä Suomessa ja maailmalla painotetaan eri asioita CV:ssä. Esimerkiksi Jenkeissä kuva CV:ssä on lähes kirosana kun taas Suomessa sitä arvostetaan. Myöskään harrastuksia ei ole tapana avata monissakaan maissa CV:lle - Suomessa tämänkin suhteen ollaan “joustavampia”. 

5. Visuaalisesti linjassa työhakemuksen kanssa

Parhaimmassa tapauksessa löydät CV-pohjan ja työhakemuspohjan, jotka on tehty käytettäväksi yhdessä, mutta siinäkin tapauksessa että tekisit CV:n ja työhakemuksen alusta asti ilman mitään valmispohjaa, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että CV ja työhakemus ovat visuaalisesti ns. “pari”. Kannattaa siis valita esimerkiksi sama fontti sekä ansioluetteloon että työhakemukseen ja käyttää samoja värejä. Kannattaa myös muistaa, että super tyylitelty fontti ei ole paras valinta, jos luettavuus kärsii.

Nyt tiedät, millainen on hyvä CV tai hyvä CV-pohja ja osaat tehdä valinnan, jonka avulla saat todennäköisemmin itsellesi unelmiesi työn.

CV-pohjien kultakaivos

Niin ja kuten alussa mainitsin, CV- ja työhakemuspohjiin löytyy oikea kultakaivos, nimittäin **Canva. Kyseessä on graafiseen suunnitteluun tarkoitettu nettisovellus, josta löytyy valtava määrä valmiita CV-pohjia. Parasta Canvassa on se, että siitä löytyy ILMAISVERSIO, jonka kautta pääset käsiksi satoihin eri työhakemus- ja CV-pohjiin (sekä lukuisiin muihin suunnittelumalleihin/-pohjiin)! Mikäli siis haluat ottaa käyttöösi Canvan, **pääset rekisteröitymään ilmaiseksi tästä linkistä.Mikäli Canva on sinulle uusi tuttavuus, saat linkin kautta itsellesi halutessasi kokeilujakson ajaksi myös Canvan Pro -version ominaisuudet (vielä enemmän fontteja, kuvia, logoja, jne) käyttöösi ilmaiseksi.

Olen itse käyttänyt Canvaa lähes päivittäin noin vuoden ajan ja rakastunut kyseiseen työkaluun aivan korviani myöten. Olen myös tehnyt urasparrattavilleni omat suomenkieliset ja Suomen markkinaan optimoidut CV- ja työhakemuspohjat Canvalla. 
 

Jos et jaksa etsiä Suomen markkinaan optimoitua CV-pohjaa, saattaisit pitää Canvalla tekemästäni 2-sivuisesta CV- ja hakemuspohjasta

Millainen on hyvä CV-pohja_esimerkki

Nyt tiedät, millainen on hyvä CV tai hyvä CV-pohja ja osaat tehdä valinnan, jonka avulla saat todennäköisemmin itsellesi unelmiesi työn. 

 

Pääset hankkimaan sinulle sopivimman, hyvän ja erottuvan CV- ja hakemuspohjan ILOA Consultingin valikoimista TÄÄLTÄ. CV- ja työhakemuspohjia tehdessäni olen jo valmiiksi ottanut huomioon ylläluettelemani seikat, jotta sinä pääset mahdollisimman vähällä vaivalla. Kaikkiin CV- ja hakemuspohjiin tulee mukana myös ohjevideo pohjan muokkaamista varten sekä vinkkejä, millaisia asioita CV:llä (ja työhakemuksessa kannattaa korostaa).

Nappaathan @iloaconsulting -tilin seurantaan myös Instagramissa, jos kaipaat lisää vinkkejä työnhakuun tai rohkaisua yrittäjyyden alkutaipaleelle!

 

** Affiliatelinkki. Pelkkä linkin klikkaaminen ei aiheuta sinulle kuluja eikä minulle tuloja. Ostamalla palvelun affiliate-linkin kautta, saan tästä pienehkön komission - ilman että sinulle syntyy tästä lisäkuluja. 
Suosittelen vain niitä tuotteita, joita olen itse testannut, käyttänyt ja todennut toimiviksi. Älä kuitenkaan koskaan osta tuotetta, jos et ole varma onko siitä sinulle apua tai et ole varma auttaako se sinua saavuttamaan tavoitteesi.
 

Mitä mieltä olet tästä postauksesta?

Menestyvä työnhakija -verkkokurss