5 syytä miksi LinkedIn-profiilin optimointi kannattaa

Oletko miettinyt mitä LinkedIn-profiilin optimointi tarkoittaa? Miksi LinkedIn-profiilin optimointia suositellaan ja mihin tämä kaikki perustuu? Tässä postauksessa kerron sinulle 5 syytä miksi LinkedIn-profiilin optimointi kannattaa tehdä huolella varsinkin, jos etsit töitä.

5 syytä miksi LinkedIn-profiilin optimointi kannattaa

Jos olet seurannut ILOA Consultingin Instagramia tai Unelmatyö-blogia pidempään, tiedätkin jo kuinka tärkeää LinkedInissä oleminen on työnhakijalle. Toisaalta olet kuullut varmasti myös Social Sellingistä ja verkostoitumisen tärkeydestä työnhakusi aikana. Saatat nyt miettiä, että eikö riitä, että olen luonut LinkedIniin profiilin? 

Karkeasti sanottuna - ei riitä. LinkedInissä kaiken tekemisen ytimessä on nimittäin juurikin verkostojen ja yhteyksien luominen. Olennaista on, että keskustelet ihmisten kanssa sekä yksityisviesteissä että julkisesti kommentoiden. Yksityisviesteissä syvennät suhdettasi verkostosi jäseniin, kun taas profiilissa, kommenteissa ja omissa julkaisuissasi luot ja vahvistat omaa henkilöbrändiäsi ja teet näkyväksi itsesi, arvosi ja osaamisesi.

Mikäli profiiliasi ei ole optimoitu oikein, valuu antamastasi panoksesta paljon hukkaan. Siksi haluankin jakaa sinulle tässä postauksessa vinkkejä siihen, miksi LinkedIn-profiilin optimointi kannattaa.

Ennen kuin hypätään asioiden edelle, haluan nostaa esiin LinkedInin oman Social Selling Index -työkalun, joka näyttää sinulle, miten hyvin profiilisi erottuu muista alasi osaajista. Tarkista oma SSI-lukusi täältä!

 

Alta pääset lukemaan tarkemmin

5 syytä miksi LinkedIn-profiilin optimointi kannattaa 

Profiilisi herättää kiinnostuksen

Optimoimalla LinkedIn-profiilisi oikein kannustat ihmisiä tutustumaan sinuun profiilin takana tarkemmin. Kun profiilisi on muutakin kuin pelkkä nimen ja tittelin yhdistelmä, tuot itsestäsi inhimillisemmän ja helposti lähestyttävämmän puolen esiin.


Kun uskallat kertoa itsestäsi hieman enemmän persoonallisella otteellasi, kannustat ihmisiä tutustumaan ihmiseen profiilikuvasi takana. Voit esimerkiksi pohtia, miten tuot oman osaamisesi esiin jo ensivilkaisulla.

Tulet löydetyksi

Rekrytoijat ja headhunterit käyttävät työkseen useimmiten joko LinkedInin maksullista Recruiter tai Recruiter Lite -versiota. Osa toimii toki myös ihan ilmaisversionkin varassa. Kaikkia näitä kuitenkin yhdistää se, että potentiaalisia hakijoita (myös ei aktiivisessa työnhaussa olevia) etsitään hyödyntämällä erilaisia hakuominaisuuksia.
 

Voit hyvin verrata LinkedIn-profiiliasi yrityksen nettisivuihin. Mikäli yrityksen nettisivuja ei ole optimoitu ja pahimmassa tapauksessa, jos hakusanat puuttuvat kokonaan, sivu ei nouse hakutuloksissa esiin. Kaikki tiedämme mitä tästä seuraa. Siksi en voikaan riittävästi korostaa sitä, miten tärkeää on erityisesti päällikkö- ja johtotason tehtävissä (mutta myös asiantuntijaroolissa) optimoida oma LinkedIn-profiili löydettävään muotoon!

LinkedIn-profiili kuntoon -verkkokurssi
 

Löydät samanhenkisiä ihmisiä

Vertaistuen ja tukiverkostojen voimaa ei voi kyseenalaistaa mitä tulee työnhakuun. Pohtiessasi erityisesti unelmatyötäsi ja sitä, millaisiin tehtäviin ja millaisten ihmisten kanssa haluat työskennellä, LinkedIn on vertaansa vailla oleva apuväline. Kun optimoit LinkedIn-profiilisi ajatuksella ja tuot esiin sinulle tärkeitä asioita, kasvatat todennäköisyyksiäsi löytää samanhenkisiä ihmisiä ympärillesi.

Samalla saat uskomattoman mahdollisuuden kurkistaa lukuisten ihmisten arkeen ja saat arvokasta sisäpiirin tietoa siitä, millaista yrityksessä X olisi työskennellä. Enää et ole uutisten tai anonyymien nettikirjoitteluiden varassa, vaan pääset käymään aitoja keskusteluja aitojen ihmisten kanssa!

Kannattaa myös muistaa, että mitä enemmän jaat ajatuksia ja oppeja samassa tilanteessa olevien ja unelmatyönsä löytäneiden kanssa, kirkastat samalla omaa visiotasi unelmatyöstäsi.

Uskon, että saattaisit hyötyä myös tästä: Mitä postata LinkedIniin

Jäät mieleen

Optimoimalla LinkedIn-profiilisi fiksusti varmistat samalla, että profiilisi jää mieleen ja löytyy, kun henkilö sitä seuraavan kerran etsii. Ainutlaatuisuus ja uniikkius jäävät mieleen. Optimoidessasi profiiliasi mieti, mikä erottaa sinut muista?

Saat kiinnostavia työtarjouksia

Viidennen kohdan voisi periaatteessa niputtaa yhteen 2. kohdan (tulet löydetyksi) kanssa, mutta haluan alleviivata oikein optimoidun LinkedIn-profiilin mukanaan tuomia mahdollisuuksia. Kun et nojaa työnhakustrategiassasi pelkästään avointen työpaikkailmoitusten kautta hakemiseen, tulet saamaan kiinnostavia työtarjouksia ollessasi sekä työnhaussa että onnellisesti työsuhteessa.

5 syytä miksi LinkedIn-profiilin optimointi kannattaa - asiakaspalauteOptimoituasi LinkedIn-profiilisi, se herättää kiinnostusta ja vetää puoleesi mahdollisuuksia, joita et itse tullut edes ajatelleeksi. LinkedIn-profiilin optimointi onkin mielestäni yksi olennaisimmista asioista, joihin jokaisen asiantuntija- tai johtotehtävissä työskentelevän kannattaa kiinnittää huomiota. 

Nimittäin, miksi yrittäisit vääntää itseäsi ja osaamistasi valmiiseen muottiin, joka työpaikkailmoituksessa ainakin pääpiirteittäin sinulle luodaan? Miksi et sen sijaan ottaisi ohjia omiin käsiisi, asettaisi rimaa riittävän korkealle ja tavoittelisi unelmatyötäsi ja optimoisi LinkedIn-profiiliasi juuri tähän tarkoitukseen?

Kun haluat oppia lisää LinkedIn-profiilin optimoinnista, tutustu tähän: LinkedIn-profiili kuntoon™ -verkkokurssi

Nyt tiedät 5 syytä miksi LinkedIn-profiilin optimointi kannattaa työnhakijana ja voit lähteä hiomaan omaa profiiliasi paremmaksi!

LinkedIn-profiili kuntoon -verkkokurssi

Mitä mieltä olet tästä postauksesta?

Menesty-piilotyonhaussa-hybridi